Studenten ROC van Twente actief tijdens Koningsspelen

Twente / 20 april 2022
TWENTE - De Koningsspelen staan op veel basisscholen na de coronajaren weer op het programma. Studenten van de opleiding Sport en Bewegen van ROC van Twente ondersteunen  deze dag op maar liefst 40 basisscholen de activiteiten. Dat betekent dat ruim 300 studenten deze vrijdag actief zijn.

Onder de klanken van Kinderen voor Kinderen zijn basisschoolleerlingen ook dit jaar weer actief bezig tijdens de Koningsspelen. Op veel basisscholen begeleiden studenten van ROC van Twente de activiteiten. Eerste- en tweedejaars studenten van de opleiding Sport en bewegen niveau 4 sluiten een examenonderdeel af door de Koningsspelen te organiseren op basisscholen, voor zowel boven- als onderbouw. Overige studenten uit leerjaar 1 en 2 ondersteunen deze dagen in de uitvoering. Dit doen zij op verschillende basisscholen in Almelo en Hengelo.

Evenementen
In de gemeente Enschede vinden een aantal grotere evenementen plaats, hier hebben studenten van  het Profiel BOS (Buurt, Onderwijs, Sport) een belangrijke rol in de organisatie. Verder zijn de studenten nog ondersteunend aanwezig in de gemeente Borne, waar Borne Sport op Sportpark ’t Wooldrik de Koningsspelen organiseert voor duizenden kinderen uit de gemeente Borne. 
De opleiding Sport en bewegen niveau 3 is actief in de gemeenten Goor, Enschede, Wierden, Haaksbergen, Oldenzaal en Enter. De eerstejaars zijn met name actief in het begeleiden van activiteiten en groepen kinderen. De tweedejaars organiseren en coördineren diverse evenementen op de verschillende basisscholen.

Leren organiseren
De studenten leren door het organiseren van en ondersteunen bij evenementen als deze zichzelf te presenteren in het werkveld waarbij ze in contact moeten komen met, en effectief moeten samenwerken met onder andere schoolleiders, docenten en kinderen in diverse leeftijden. De organiserende studenten ontwikkelen competenties als plannen en organiseren en klantgericht werken gedurende het proces.

Koningsspelen
De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waar gemiddeld 1,2 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 scholen in het basisonderwijs aan meedoen. De Koningsspelen vinden traditiegetrouw plaats op de laatste vrijdag voor Koningsdag. De Koningsspelen hebben dit jaar het thema Voel je fit!