Vmbo'ers geslaagd voor keuzevak autoschadehersteltechniek bij ROC van Twente

Almelo / 25 juni 2024
10 vmbo leerlingen van het Canisius Tubbergen zijn met vlag en wimpel geslaagd voor het mbo-keuzevak autoschadehersteltechniek bij ROC van Twente. Deze leerlingen kregen via Sterk Techniek Onderwijs nu al de kans om kennis te maken met het mbo. Ze volgden 8 weken lang op dinsdagmiddag het keuzevak.

Dinsdag 25 juni hebben de leerlingen hun keuzevak afgerond met een toets bij ROC van Twente, locatie de Sumpel. Leuke bijkomstigheid: alle ouders en verzorgers waren ook uitgenodigd. De producten waaraan de leerlingen gewerkt hebben zijn tentoongesteld en mochten daarna mee naar huis. Een mooi aandenken aan al het harde werk dat deze jonge mensen verzet hebben.

Tegenwoordig zijn garages hypermoderne en schone werkplekken

ROC van Twente verzorgde het onderwijs. Docent Jelle Vollema: “Tijdens de lessen zagen we de interesse toenemen omdat het een vak is die ze meer aanspreekt dan ze dachten. De materialen zijn kostbaar en het eindresultaat wil je natuurlijk perfect hebben. Ze moeten de juiste kleuren vinden en het afplakwerk, voor dat je gaat spuiten, moet piekfijn zijn. Daar komt nauwkeurigheid, creativiteit en veel detail bij kijken. Iets wat bijvoorbeeld meiden erg aanspreekt. Tegenwoordig zijn garages hypermoderne en schone werkplekken en dat spreekt ook steeds meer jonge mensen aan. Bovendien is de baangarantie na een opleiding bijna 100%.”

Kostbaar precisiewerkje 

Schadeherstel en spuitwerk aan auto’s is een kostbaar precisiewerkje. Dat we in Twente met het bedrijfsleven samenwerken om jonge mensen kennis te laten maken met dit vak is belangrijk. Zo ervaren ze wat dit specialistische beroep inhoudt en verbreedt het hun horizon wat betreft studiekeuze. Daarnaast is het natuurlijk superleuk voor ze om met schadeherstel en spuitwerk bezig te zijn. 

Samen met het bedrijfsleven in Twente

De bbl opleiding (eerste) autoschadehersteller werkt volop samen met het bedrijfsleven in Twente. Zo krijgen onze studenten een goed en eerlijk beeld over hun toekomstige werkveld. Mensink Autoschade in Tubbergen en bij Colours & Coatings in Oldenzaal faciliteerde de lessen van het keuzevak. Maar er is meer, zo gaan tijdens de aankomende introductie week in september 2024, studenten bij garage Munsterhuis in Enschede een middag aan de slag met ‘color en coatings’ om ze alvast uit te dagen in dit mooie vak.

 

Bekijk onze opleidingen:

 

Bekijk onze opleidingen voor volwassenen: