Diplomeringspret in zesvoud

17 juli 2024
Niet 1 diploma, maar 6 certificaten in een klap ontvangen en het geleerde meteen in je werk mogen toepassen: 13 medewerkers van Zozijn studeerden in stukjes.

Niet 1 diploma, maar 6 certificaten in een klap ontvangen en het geleerde meteen in je werk mogen toepassen: 13 medewerkers van Zozijn studeerden in stukjes. Allemaal ontvingen zij dinsdag 9 juli 6 certificaten van de opleiding Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg niveau 4. Niet alleen een feestelijke, maar vooral ook een unieke prestatie!

De zes certificaten voor elke succesvol gevolgde leereenheid die zij ontvingen, zijn officiƫle waardedocumenten die worden vastgelegd in het diplomaregister van DUO. Bij Zozijn werken deze medewerkers met volwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel.

Maatwerk

Zozijn wachtte de broodnodige aanwas van nieuwe medewerkers die direct inzetbaar zijn niet af. De organisatie zag dat het voor veel medewerkers niet haalbaar is om naast hun baan ook nog een opleiding te volgen. Daarom zette Zozijn samen met het team Maatschappelijke Zorg BBL van ROC van Twente dit maatwerktraject op.

Als zorgmedewerker hoef je dus niet meer altijd een complete opleiding te volgen om je verder te kwalificeren in je werk, door je opleiding op te knippen in leereenheden. Groot voordeel: je mag op je werk direct het geleerde in de praktijk brengen. Zo werk je in stapjes naar een diploma of voeg je specifieke kwalificaties toe aan je beroep. Dat is niet alleen een verrijking voor je eigen ontwikkeling: het maakt je ook nog eens extra aantrekkelijk als zorgprofessional!