Van Twente naar de Top: Jonge mediamakers volgen Solar Team in Zuid-Afrika

Hengelo / 26 augustus 2024
Jesse Wissink (19, Markelo) en Sander Geerdink (21, Hengelo) zijn net afgestudeerd aan de opleiding mediavormgever bij ROC van Twente en maken nu een documentaire over het Solar Team Twente in Zuid-Afrika. De jonge makers zijn vastberaden om hun documentaire straks op professionele wijze te presenteren en daarmee een groot publiek te inspireren met dit bijzondere verhaal.

Jesse: ‘Wij maken een documentaire vanuit onze opleiding mediavormgeving over het Solar Team Twente tijdens hun Sasol Solar Challenge race in Zuid-Afrika. Dit project is onderdeel van een excellente stage. We willen vooral de groei van het team vastleggen, met dagverslagen en interviews, en we hopen dat we onze docu straks groots in première kunnen laten gaan!’

Dit unieke project biedt de mbo’ ers veel mogelijkheden. Jesse en Sander grijpen deze kans dan ook met beide handen aan. De jongens voelen een gezonde spanning rondom hun vertrek en hebben er mega veel zin in. Afgelopen weekend kwamen zij aan in Zuid-Afrika en vanaf maandag 2 september volg je ze live op Instagram via ROC van Twente (@rocvantwente)

ROC van Twente wenst het Solar Team veel succes en een fantastische race toe. Go Solar Team Twente!
 

Over Solar Team Twente

In september 2024 zal het team voor de eerste keer deelnemen aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Zeven zeer gemotiveerde UT studenten gaan daar de strijd aan met de technische innovaties en de zon. Vorig jaar haalden zij de tweede plek bij het wereldkampioenschap in Australië. Vrijdag 13 september begint de race die acht dagen duurt.

Het Solar Team Twente maakt deel uit van de Universiteit Twente, Saxion Hogeschool en ROC van Twente. Solar Team Twente is een van de grootste studententeams uit Nederland die meedoet aan de race in Zuid-Afrika in september 2024. Meer dan 150 bedrijven uit binnen- en buitenland hebben bijgedragen om het team de meest efficiënte zonneauto ter wereld te kunnen laten bouwen. Teamleden onderbreken hun studie voor meer dan een jaar om te laten zien wat men in een korte tijd kan bereiken. Hun doel is om anderen te inspireren zelf bij te dragen aan een duurzamere samenleving.